Drága Juli!

Először is azt kell leírjam neked, hogy nagyon hálás vagyok azért a közös munkáért, amivel megtiszteltél az elmúlt években.

Amikor legelőször találkoztunk, akkor is felejthetetlen élmény voltál a szó legpozitívabb értelmében.

Mai napig emlegetem, hogy az első Reiki tanfolyamon milyen elegánsan voltál felöltözve, és maximálisan sugárzott belőled a precizitás, a tökéletesség. Na ez az, amit én 5 másodpercen belül varázsoltam át rajtad, mivel gondolkodás nélkül mondtam, hogy neked most át kell öltöznöd, ez a nap másról fog szólni. Kissé megszeppenve kérdezted, hogy miért, de jó gyermek módjára vetted fel a sokkal lazább póló+indiai nadrág verziót.

Biztos vagyok benne, hogy a tanfolyam első fél órájában az motoszkált a fejedben, hogy miért kellett neked átöltözni… De az elmúlt évek bebizonyították, hogy továbbra is ilyen végtelen bizalommal vagy felém, és ezért nagyon hálás vagyok neked.

Több olyan pont is volt a közös munkánk során, amikor elsőre nem biztos, hogy érthető volt, mit, miért mondok, csináltatok, és

a fő kulcskérdés az volt, hogy megcsinálod-e vagy a miértek keresésére pazarolod az időt.

Közös munkánk első szakaszában több általam tartott tanfolyamot is elvégeztél, örömmel gratulálhattam neked a végzett Reiki mesterek között és számos egyéni mentoring beszélgetésen, konzultáción vettél részt.

Nagyon szerettem és szeretem a nyílt, őszinte stílusodat, a lányt, aki bátor és mer nagyot álmodni, aki óvatosan megteszi az első lépéseket a tükörsima jégen is, és csak akkor eszmél fel, hogy korcsolya van a lábán, és csodálatos kecsességgel száguld a jégen, amikor már maximális sebességben halad…  Igen, ilyen vagy te!

Egyszerűen elvégzed a munka oroszlán részét kérdések nélkül, küzdessz, alkotsz, elvonulsz és kérdezel… De soha nem engeded, hogy a miértek megakadályozzanak a cselekvésben! Ettől vagy kiváló! 
Miértjei mindenkinek vannak, de cselekvési képessége csak keveseknek! Nagyokat álmodni sokan tudnak, de áldozatot hozni és alkotni az álmaikért, azt csak kevesen. 
Másoktól segítséget várni nagyon könnyű, de olyan munkát végezni, amivel mások szolgálatára vagy, már sokkal több kreativitást igényel! Igen, ilyen vagy TE!
Először egy angolul folyékonyan beszélő, az egész világ kérdéseire válaszolni tudó (adott szakterületen) lány voltál egy multinál. Sok vagy kevés? Attól függ! Van akinek ez a karrierje csúcsa….

Aztán érezted magadba a késztetést a szakmaiság iránt, és elővetted a marketinges tudásod, amivel kiváló szolgálatot tettél egy magyarországi cégnek!

Amikor itt is bebizonyítottad, hogy megy ez neked, megért az önbizalmad és a további vágyad, engedted magadnak, hogy a képzeleted tovább repüljön…

Családi vállalkozásban nevelkedtél, és a szíved oda is nagyon kacsingatott, arra a területre, de TE újítottál. Megálmodtál, megterveztél, lefejlesztettél egy egyedülálló webáruházat, amiben olyan egyedi igényeket tudtok kiszolgálni, aminek mindenki örül.

Igen, láttam a kezdeti aggodalmat, kérdőjeleket, félelmet és a mérhetetlen bátorságot is a szemedben!!!

Végig ott fogtam a kezed (szó szerint és a távolból is), és mint egy jó mentor, mindig csak azt skandáltam magamban: JULI, TE EZT MEG TUDOD CSINÁLNI! BÍZZ MAGADBAN! SIKERÜLNI FOG, CSAK ADJ MAGADNAK IDŐT, HOGY MEGTAPASZTALD!

Számítottál segítségre, de nem kaptál vissza nem térítendő támogatást… A miértek valójában lényegtelenek. A fontos, hogy egy másodpercnyi csüggedés után újult erővel mentél tovább: semmi gond, akkor megcsinálom saját erőből!

És igazán itt jött a csavar a mi történetünkbe.

Felajánlottam neked egy lehetőséget és kihívást, aminek a fő miértjét csak néhány hete (2018.  szeptember) árultam el neked is.

Az egyezség, amiről szó volt, hogy szabad kezet adsz nekem, és vállalod, hogy „térítésmentesen” kísérletezhetek veled együtt az álmaid megvalósításán. Na jó, nem kísérleteztem, hanem egy kiváló személy lettél, aki képes volt bírni az általam diktált tempót.

Mivel elfogadtad az egyezségünk, így én örülhettem, hogy szabadabban adhatom a feladatokat, és mutathatom meg neked a benned lévő csodát.

 

Mindaddig, amíg te határoztad meg, hogy hányszor, mennyi időre, és milyen témában találkozunk (mivel te voltál a fizető vendég), addig sokkal nagyobb kontrolod  volt a munkánkon. Amikor bevállaltad, hogy fizetség helyett szabad kezet kapok és a közös munkánk eredményét majd publikálhatom, akkor a legnagyobb jutalmam a bizalmad volt továbbra. 🙂
Ezek után viszont kicsit sebességet váltottunk.
Akkor ott álltál egy főállású, ám induló vállalkozással, két különböző szakértői területen (kisbútorokat és műanyagárút forgalmazó webáruház , valamint online- és offline marketing szakértő)…

Voltak pillanatok, amikor még
el kellett helyezkedned az új életbenAki tapasztalta, pontosan tudja miről beszélek. Teljesen mást jelent a kötött munkaidővel behatárolt alkalmazotti lét, és a szabad időbeosztással rendelkező vállalkozói életforma. Itt nem a főnök diktál, hanem a belső motiváció (az elején néha 12-16 órán át naponta).


Nem a fix havi fizetésedet
kapod, hanem az eltérő összegű vállalkozói bevételedet. Nem a bruttó-nettó béred az anyagi életed központja, hanem azon gondolkozol, hogy a bevételek és a kiadások hogyan alakulnak, és mi a helyzet a vállalkozói jövedelemmel. 

Megtanulsz betartani minden hivatalos határidőt, és úgy működni, hogy képes legyél példát mutatni, hogy ma lehetséges Magyarországon is tisztességes vállalkozást felépíteni.

Ezt tetted te az elmúlt két-három évben! Példaképpé váltál másoknak!  Én pedig mindent meg fogok tenni azért, hogy a példád sok emberhez jusson el, és merítsenek erőt és hitet mások is a csodálatos személyiségedből!

Lássák a példát, hogy a hit, a kitartás, a önfejlesztő munka megéri!
Az önfejlesztés volt a közös munkánk központja… Olyan feladatokat kaptál, ami folyamatosan mutatta neked, hogy van konfortzónád, de egyre inkább szélesedik.

 

Amik két éve kihívást jelentettek, azok ma rutinfeladatok számodra. Megváltoztak a kihívásaid! És megváltoztál TE is! JÓBÓL MÉG JOBB LETTÉL!
Mert mindig van felfelé vezető út!
434 nap… Mit jelent ez?

 

Az egyik feladatom számodra az volt, hogy naponta írj nekem nehány mondatot megfelelő szempontok szerint. Ez kb. öt perc elfoglaltság lenne minden nap, de a lelki munka mögötte sokkal több.

 

Tudom, hogy hányszor kérdezted meg, hogy miért is kell ezt…, de valójában mindig csak magadtól. Én éreztem, de nekem soha nem tetted fel a kérdést, hanem alázatos maradtál, és akkor is megcsináltad, amikor nem volt hozzá kedved! Mélységes tiszteletem a TIÉD, és maximálisan felnézek RÁD a teljesítményedért!

A válaszom pedig az, hogy ha megnézed a 434 nappal ezelőtti bevételedet és a mai napi aktuálisat, akkor már meg is találtad a választ. 
Ma már nincsenek kétségeid, hogy a vállalkozásod működni fog-e! Olyan fejlődést tudhatsz magad mögött, amit más gazdasági szakember kb. háromszor ennyi idő alatt teljesíthetőnek gondolt…

Kimondhatatlanul sok ponton erősítetted meg az önbizalmad, és engedted meg nekem, hogy feszegessem a határaidat! 

 

Tudom, hogy van még feladat előtted, de erre a legfrappánsabb mondatom, hogy „üdv a klubban”, nekem és minden más sikeres hölgytársamnak is van.

 

Kizárólag az különböztet meg bennünket, hogy megtorpanunk-e egy-egy kihívás előtt, vagy méginkább erőt merítve belőle célul tűzzük ki a csúcsokat és megvalósítjuk.
Milyen csúcsokat? Az önmagunkban csúcsteljesítménynek gondolt dolgokat!
Aztán idővel ráébredünk, hogy csak átmenetileg érvényesek a csúcsok. A valóság a változás. Egyik kedvenc mondatom, hogy „valami vagy épül vagy leépül”!
Te épülsz és épülni is fogsz!

 

Akit a kihívások kitartásra késztetnek, a feladatok szolgálatra, az emberek alázatra és szeretetre, az ilyen HÖLGY előtt a magasságok kapuja nyitva áll!

 

Számomra az elmúlt hét évben bebizonyítottad, hogy kiemelkedő példaképe vagy a mai magyar hölgyeknek és tényként megerősítve mondhatom, hogy aki képes bízni bennem, a módszereimben és a szakértelmemben, annak a céljainak megvalósulása garantált!

 

Lehet várni a csodát, ám akkor soha nem tudhatod, hogy mikor érkezik!
És lehet megcsinálni a csodát! Ekkor pontosan tudod, hogy mikor és hogyan érkezik!
Ebben lehetek én a vezetőd, a mentorod, és hálás szívvel köszönöm a feladatot Neked!
Julikám, nagyon szeretlek! 🙂

Mi adott erőt és kitartást?

Kicsit belevágok a közepébe, mert ez előzményeket, az elmúlt hónapok eseményeit talán mindenki ismeri már és talán...

Pániktól a boldogságig

Ahogyan Zsanett átélte... "Megismerkedésünk éve meghatározó volt számomra. Igazából mindegyik az, de ez különösen,...

Szerelem és kávé

Szandi tapasztalatai... "Bevallom, az első találkozóra kétkedve mentem. Elég sok rossz tapasztalatom volt, így félve...

Időtlen fejlődés

"Mivel realistának és földhöz ragadtnak tartom magam, nyilván egy kicsit cinikusan álltam az egészhez, ...de már az...